Monday, March 29, 2010

Rezeki Allah Yang Tak Terhingga.....

xtau nak mulakan macam maner...sume idea-idea macam nak terkeluar secara serentak...so x tau sequence cerite ni macam ner...

Pape pon,,,kiter patut rase syukur yang tak terhingga pada Allah yang telah memberikan kiter rezeki, memberikan kite kesihatan tubuh badan,kesenangan hidup dan segala-galanya dalam kehidupan kiter nie...untuk melahirkan rase syukur ini, perlular kiter mengadap Allah yang Esa dan sujud syukur keatasnya atas segala nikmat yg diberikan nya....

ade hikmah disebalik ape yg berlaku dan ape yang akan berlaku..kite sebagai hamba hanya tawakal dan berserah padaNya....

Sunday, March 7, 2010

Sungguh memenaTkan...

ari nie kire2 3/4hari berada di site....klo ikutkan kart site mmg xder progress keje pape pon...but,for final measurement kene gak g masuk site...sbbnyer nak mengire panjang ID dan BD........ ID = interceptor drain, BD= berm/bench drain...Dengan cuace yg agak panas+kering, pastu berdebu lagi macm berjalan kart gurun sahara jerk...eh eh, mcm tau2 jer mcmner rase berjalan di gurun sambil2 menaiki unTa....pelik2..plus dgn keadaan site yg sunyi,bkn per takut2 pak belang duk ngintai kitaorg yg tgh kire drainage....pak belang okey, bkn pak belalang..bace betul2..for word kitaorg 2 sebenarnye bkn kitaorg...workers indon yg kire,yg selebihnya kitaorg nie duk tunggu dalam keter jer..x tahan panas....nie br panas dunia..blm panas neraka...insaf sayer

Tuesday, March 2, 2010

HAK MILIK KEKAL.......

Nengok tittle entry mcm tajuk lagu linda&diana Rafar jer...tp crite disebalik tittle ak ni xder kaitan ngan kedua2 beradik penyanyi 2..just nak letak tittle entry yg Gempak skit...gempak ker??
Opsss...bukan kitaorg yg nyanyi lagu hak milik kekal nie....korang slah penyanyi nieee....

brape lame lagi org ble bertahan keje cni??eh eh, bukan bermaksud ak x tahan keje cni sbb kene buli rakan sepejabat sbb x pandai2 nak oyak tengganu..(salahkan en.hubby sbb die yg x ajar i ckap tganu...) or keje berlambak2 sampai x tido malam sibuk jage site..... ohhhooo...tidak sama sekali...

brape lame lg sye diperlukan untuk keje cni???ni baru betul....maslah berpunca dari kontraktor yg x perform semasa projek dijalankan,,,so kontrktor kene terminate..mutual terminate.bile mutual terminate,kerja disite kene stop...bile xder kerja kart site so staff pon xder kejer lar...bile staff xde kerje,so kene kurangkan staff...bile kene kurangkan staf, that's mean i lar kene tamat kontrak...sob sob....

aku dan Compactor,

ni lah antara aksi bile consultant kene wat keje kontraktor...hahahah(gambar hiasan jer)

so conclusion nyer xtau lagi bile akan di tamatkan...xpasti dan xsure..selagi khidmat diperlukan selagi tu lar stay...selagi x kuar notis...lgpon ngah survey2 gak tempat keje baru...mn tau rezeki kat tempat laen plak lepas nie....Rezeki Allah bagi cume kene pandai berusahe mencari...luf ya...peace v~)

HUhhhh...x lepas2 Beban Nie!!!

Berminggu2 mase diambil tuk siapkan final account tp xleh setel2 gak....rase nak muntah ngk final interim nie...rase lenguh tangan nie duk wat taking off...rase berpinar mate ngk nombor.... dan rase penat nak kene check smule sume interim lps2 dan yg terkini...senang citer macam2 rase ader...termasuklah yg rase masam, manis, masin dan pedas....( yg rase masam, manis, masin dan pedas 2 disebabkan tiap kali abis meeting g makan2,,kontraktor blanjer tp ader gak pengurus besar yg blanje ngk keadaan gak lar)...

nie baru abis meeting...tp still x setel lagi...so akan ader next meeting lar....bile lar bleh close trus account kontraktor nie....dah naik menyampah ngk dah BQ nie...huhuhu...bile account x close so xleh nak procced tuk tender baru plak....bertindih2 kerje yg x seberape nie...tp sbb kontraktor wat keje leceh so sume kene ikut leceh gak ker???aku plak kene kirekan taking off tuk kontraktor...kontktor duk bg taking off yg salah jer jd ak lar mangse keadaan yg kene wat sume...huhuhh.....lupekan lar...

tadi ak ader bace surt khabar metro...ade topik "lindsay lohan semakin sembam"....pe makne sembam tue???and i pon wat kesimpulan yg SEMBAM = SEMbab + temBAM....betul x???klakor lar plak....huhhhu

Sunday, February 28, 2010

The Sims 3 Gilos TAgg....

tajuk nak ader Gilos...Gilos tu tuk Giler lar....saje jer tukar2... td ak ader meeting sperti biase...dari 11am-12.45pm, then 2.15pm - 4.00pm....kirenyer dari jam 11pg sampai 4.00ptg ak xder kt meje ak...so PC ak x berusik lar...yg Gap tyme tu trus kuar lunch...Biaselar kuar awal sbb takut restoran seat full then blk lmbat sbb menu lambat sampai...alasan jer nie...huhuhuh..

nak dijadikan citer, pas abis sume meeting2 tu aku duk ngadap PC ak nie...tbe2 ramai gile chat kat aku melalui FB...aku pelik lar...bakpe ramai2 nie,rase masham pofular lar plak...jap lg member2 duk bising kat aku sebb ade tag dorang tuk men The SIMS3 nie....ak yg xtau pape bende nie jd blur jap...so aku g check profile aku manyak gile photo the sims nie...yg xleh tahan tu tiap2 photo's nie tag sume friend lists aku...br ak tau sbb pe dorg duk bising ke ak pasal tag2 nie....beratus2 gak....photo album aku ade dekat 500++...ni duk delete x abis2 lagi nie......bkn takat member2 aku bengang, aku pon nek bengang gak sbb byk nk kene remove.... yg xle handle ader gak yg berminat nak men...siap suh aku ajar lg...x kuase i nak layan men sims nie...

ak rse yg g tag byk2 tu virus the sims kot....x logik aku nak tag tiap2 sorg member aku tuk photos sebanyak 500++...dapt duit xper gak...nie dapat penat jer...huuhuhu...So Fb pon ader virus The Sims...

Acctually ak suke gak men the sims nie...tp bukan men melalui Fb...aku men dulu2 tyme study men pakai Cd installer...rajin tu...bile fb ader the sims,ak dah xberminat nak men sbb dah puas men tyme study dulu....dan peringatan tuk the sims" klo org dah xmau men tu xyah lar nak tag sume friend lists aku k...wat kalut org jer ar...."bye....

Wednesday, February 24, 2010

Happy BesDay Abah.......:~)

anyWay, adik just nak wish...

"Happy BufdaY Abah"

smoge dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki....

diberikan kesihatan tubuh badan....Amin...

Sunday, February 21, 2010

aDE aPE NgaN FaceBo0k???

Ade ape DGn facebook nie??macm criter indon ada apa ngan cinta plak....klo bicara tentang CINTA, ia mmg penting dalam diri ini, abis2 fb pon penting gak ker??pada pendapat org xlar penting sgt pon...tp ikut trend lar...sume ader account fb , org pon nak gak join sekali....tumpang sekaki...sekaki jer bukan dua2 belah kaki okey....

lagi persoalan, ader saper kat facebook??ape motif utama bila nak wujudkan account fb nie?....kdg2 terpikir gak kenape tiap2 ari online mesti/wajib okey sign in fb...macm dah terset kat mind setiap x online mest punyer bukak fb...ngk2 gambar kengkawan,gmbar kawen member,gmbr tunang....gambar2 dorang g vacation lar...macm2 lgi...klo awal2 dulu sibuk cari kengkawan....xde ramai mn pon kengkawan....ciput jer,,tu pon ingat x ingat sgt..penah kawan ker dulu?...ker org/korang just add bile kite ngk dorang 2 ex-schoolmate kiter, ex-universiti..padahal macm xpena berselisih bahu pon ms blajar dulu...adoyai.....dan yg x ble handle lagi siap jumpe my makcik2 kat fb..hello,,korang pon ader account fb?biar betol...banyak plak tu sedare mare kt fb...huh.

pe yg bestnyer men fb nie??x tau kat ner yg besh nyer 2...dulu awal2 gian gak aku men tanam2 farmville...siap kire jam kul bp nak tuai tanaman/nak petik buah/nak kutip hasil haiwan ternakan...berlumbe2 nak dapatkan hasil tuaian yg terbanyak..nt cepat naik level...kemaruk gile men....siap bile org  blk umah teringat2 buah strawbery x tuai lagi...klo lambat tuai mati lar nt pokok 2..ade 2 siap termimpi2 tanam padi x jadi...hahahaha...pas2 men jage ikan kat aquarium lar...men kebas2 tanaman org len pas2 jual..seronok tyme tue..huhhu...tp ader 1 mase 2, ak terbace akhbar "berkisahkan sang suami mengadu yang isterinyer sibuk bermain facebook,sibuk menanam dalam fb mengabaikan tanggungjawab terhadp makan pakai suami...."bile ak bace artikel 2 aku trus slow down men, and at last skarang ni org  x men langsung pon....ish, macm ketagih men farmville nie...serius( 1 opis men farmville nie, siap2 tukar gift lg...)...

lame-kelamaan,. org rase xder ape pon yg istimewa kt fb...sampaikan org malas nak bukak...bukan aper malas nak menjawab soklan yg same dan berkali2..klo log out pon mesti nak sign in gak...macamner nak mengatasi masalah ni...help me!!!!...ader x kaedah yg kite ble gantung account fb tp x delete..maknenyer account ujud tp kene gantung...adeker cara mcm2..bkn aper,klo dlete leceh plak nak cari kengkawan lame..ade cara ker??

Wednesday, February 17, 2010

Argghhhhh,,,,,,,...............

Kulari ke hutan kemudian teriakku

Kulari ke pantai kemudian menyanyiku

Sepi... sepi..dan sendiri

aku benci

Aku mau bingar...

aku mau di pasar

Bosan aku dengan penat

Dan enyah saja kau pekat

Seperti berjelaga jika kusendiri... ...

Pecahkan saja gelasnya biar ramai...

Biar mengaduh sampai gaduh...

Aih...

ada malaikat menyulam Jarring laba laba belang di tembok Keraton putih

Kenapa tak goyangkan saja... Loncengnya...

Biar terdera

Atau aku harus lari ke pantai Belok ke hutan... .

.

.

.

.

.

.

nak belok mane nih?? pantai batu buruk ker hutan bukit bauk....ak perlukan ruang untuk bersendiri....tp bile sendiri terasa sepi dan sunyi jer....help me!!!pe yg ak nak kan sebenarnyer.....

STRESS nyer, 

FRUST arrrGH....shhhh.....

EMO pon ader gak ni...just waiting da rite tyme to cry on my hubby shoulder...sob sob...

MALAs pon ader...,malas nak wat keje...serba serbi malas "tuk arinie jer k"....

Xde MOOd lagi,,, xde mood nak cakap byk2 ,tp x elok plak org bebual kiter x layan....tp sumpah mmg xder mood nk ckp...so korang jgn lar tanyer byk2, nak citer2 ak ble dgr....

nak senyum pon x pandai.....mcmner erk...tunjuk kan bleh x??

i need tyme 4 myself actually....think +ve k.....

 

Tuesday, February 16, 2010

Not in Mood

Rs nyer dah berhari2  tak tulis entry...bukan nyer malas, tp x sempat...

bukan x sempat tp malas sebenarnyer... buzy gak...tp x sebuzy my hubby lar....

i buzy hangat2 taik ayam jer....ader mase rs nak buzykan diri ader mase nak bersantai2 jer...

okey lar...nothing to say actually.....